Rasszizmus a gólvonalon

Rasszizmus a gólvonalon

Rasszizmus a gólvonalon

2018. július 29. - Héjjaváry

Rasszizmus a gólvonalon

A VB meccseit megnyitó ünnepélyek szívbemarkoló mozzanata volt a játékosok rasszizmus ellenI tüntetése. Az elkövetkező 90 (vagy több) percben a színes bőrű csatárok ellenfeleIk hálóinak megszaggatásával némították el rasszista ellendrukkereik huhogását. A végeredmény nem véletlenül a - "francia labdarúgó-válogatotT" fedőnéven benevezett - "afrika válogatott" diadalát hozta.

Ne feledkezzünk meg a kapusokról sem.
Ők mindig a focicsapatok kivételezettjei voltak, mindegyik külön egyéniség, akik olyan hóbortokat is megengedhettek maguknak (szürke mackónadrág, stb.), melyekre még a nagynevű mezőnyjátékosok sem jogosultak. Gyakran említik, hogy intelligenciájukkal, műveltségükkel is fölfelé lógnak ki a csapatból.

Viszont valamiről nem beszélnek.

Sok kiváló színes bőrű focistarúgja a labdát, de kevesen fogják meg. Érthetőbben fogalmazva: miért olyan csekély Európa pályáin a fekete-afrikai származású kapus?

Miért?
Talán a gólvonal az utolsó fehér gettó?
Talán a gólvonal az intelligenciahányadosokról fecsegő rasszisták utolsó bástyája?

Erről nem beszélnek. Miért?

 

A média gazdái nagyhatalmú urak, hiszen ha valamilyen témát futtatni akarnak, akkor másnap már mindenki arról beszél, mindenkit az foglalkoztat.
Ámde.
A média igazi hatalma nem ebben áll, hanem abban, hogy amiről hallgatni akar, arról senki sem beszél, az senkit nem foglalkoztat.

süti beállítások módosítása